8. osztályos tanulóknak

 

          Felvételivel kapcsolatos információk

          Angolverseny minden év decemberében

"Nyelvből többet adunk"

Nyílt nap

2017. április 21-én 18-22 óráig a Szakmák éjszakája program keretében

 

Valamennyi osztályunkban az érettségivel együtt egy mellék-szakképesítést is kapnak a tanulók, majd további 1 év alatt egy második szakmát, főszakképesítést is megszerezhetnek ingyen. Gimnáziumból és más ágazati alapozású iskolából érkezettek pedig 2 év alatt szerezhetnek főszakképesítést.

 

A két tanítási nyelvű osztályokban a képzés öt éves. Az előkészítő első évben a diákok heti 18+2 órában angolt tanulnak, ezért a jelentkezésnek nem feltétele az angol nyelv ismerete. Az előkészítő évet követő négy évben közismereti és szakmai alapozó tantárgyakat tanítunk magyar és angol nyelven. Az érettségit több tárgyból angol nyelven kell teljesíteni, és a vizsgákon elért eredménytől függ a nyelvvizsga szintje. 2017-től ágazati szakmai érettségit is kötelező tenni.

 

A nyelvi előkészítő osztályban (NYEK) szintén öt éves a képzés. A NYEK osztály tanulói az előkészítő (első) évben heti 18 órában angolt és 3 órában informatikát tanulnak, ezután négy évig a magyar tanítási nyelvű osztállyal megegyező tanítási rend szerint készülnek az érettségire. 2017-től ágazati szakmai érettségit is kötelező tenni.

A magyar tanítási nyelvű (normál 4 évfolyamos) osztályban négy évig közismereti tantárgyakat és a választott szakmát megalapozó műszaki tantárgyakat tanulnak a diákok. Az idegen nyelvet heti négy órában tanítjuk. A tanulók a negyedik év végén legalább öt tantárgyból érettségi vizsgát tesznek, idegen nyelvből is. 2017-től ágazati szakmai érettségit is kötelező tenni.

A választott osztályba központi írásbeli felvételi vizsgával lehet bejutni. Figyelembe vesszük a tanulók 7. és 8. osztályban elért osztályzatait is. A kéttannyelvű osztályokba jelentkezőket szóbeli vizsgára is behívjuk.

A jelenleg futó évfolyamok óratervei itt megtekinthetők, a jövőre induló osztályokét hamarosan közzétesszük.

 

Az iskolától távol lakó vagy vidéki diákok kollégiumi elhelyezésében segítséget nyújtunk.

 

 

 

Érettségi* utáni ingyenes OKJ-s szakmáink - nappalin 24 éves korig, estin korhatár nélkül

 

Powerpoint bemutató szakmáinkról

 

Felnőtt esti tagozat dokumentumai      Mulasztások jogkövetkezményei felnőtt esti tanulóinknak

 

Nappali munkarendre 1993-ban vagy később születettek jelentkezhetnek, akiknek még nincsen szakmájuk. 2015-től 24 év a maximális korhatár!

Esti munkarendre nincsen korhatár, a második szakma is ingyenes és jár diákigazolvány

 

     Online jelentkezés szakmáinkra* 2017/2018-ra (a képzés szeptemberben indul)

      (A szakmák óratervei a dokumentum 18. oldalától)

Friss álláshirdetések:

A Lufthansa Technik álláshirdetése

Az Airportal.hu álláshirdetései

3 fő repülőgép-szerelőt keres az AVIA-Rent

 repülőgép-szerelőt és szerkezetjavítót keres az Aeroplex

Repülős állások az Aeroplexnél

Repülőgép-műszerészt keresnek Németországba

 

Iskolánk rendelkezik az elméleti és gyakorlati képzéshez szükséges tantermekkel, korszerű eszközökkel, jól felszerelt tanműhelyekkel. A szakmai gyakorlati ismereteket minden diák az iskola tanműhelyében és az iskolával kapcsolatban álló vállalatoknál, vállalkozóknál gyakorolja. A nappali tagozatra felvett tanulóknak szakmai gyakorlati munkahelyet biztosítunk és az iskolától távol lakó diákoknak (ha szükséges) a kollégiumi elhelyezésében segítséget nyújtunk. Nappali tagozatos diákoknak a kollégium is ingyenes, csak az étkezésért kell fizetni.

Saját tanulóinknak (illetve megegyező ágazati alapozással más iskolából is) beszámítással 1 éves a képzés, de más iskolákból érkezőknek (megfelelő alapozás nélkül) legtöbb képzésünk 2 éves. Repülős felnőtt esti képzéseink csak kiegészítő tanfolyammal válnak Part 66 kompatíbilissé.

A 2017-es felsőoktatási felvételi eljárás során 32 többletpont jár az 54-es és 55-ös kezdetű szakképesítésekért (valamennyi 2013 utáni szakmánk ilyen)

A régi és új szakképesítések egymásnak megfeleltetéséről a  35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet 4. melléklet II. bekezdésének 8. sora (legalul!) rendelkezik. Nappali munkarendben a maximális életkor 24. életév.

Felnőtt esti munkarendben nincsen korhatár és ebben a munkarendben már a második szakma is ingyenes. Diákigazolvány itt is jár.

 

A 2016-tól tanulható szakmák tartalmi részletezése a szakmai kerettantervekben

A kifutó szakmák tartalmi részletezése a korábbi szakmai kerettantervekben

 

Repülős tanulóinkra a Magyar Honvédség is számít

Szakmai nyílt nap és bemutatók a szakmák éjszakája program keretében

Repülőbázisunkról készült drónfelvétel 2015. február

Repülőbázisunk légijárművei és helikopteres repülés 2013.09.18-án

Riportfilm repülőgépes gyakorlati képzésünkről a TÁMOP 2.2.1. A képzés evolúciója projekt keretében. 2:58'-tól

(Forrás: http://www.kepzesevolucioja.hu/index.php/oktato-filmek IX. rész)

20 perces riportműsor iskolánkról a Csepp TV Tájoló c. pályaválasztási műsorában 2010. 12. 10-én

Powerpoint bemutató szakmáinkról

 

* gimnáziumban érettségizetteket is várunk!

 

A fentiekről és minden más fontos tudnivalóról bővebb tájékoztatást adunk az iskola titkárságán: személyesen az I. emelet 105-ben,

telefonon a 427-2700/104-es melléken, vagy a 276-4167-es telefonszámon,

illetve e-mailben

 

Ugrás iskolánk kezdőlapjára